Oogzorgcentrum Emmeloord

 

Wat doen we in het Oogzorg centrum ?

 

In Nederland zijn staar, glaucoom en macula degeneratie de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid. De gezondheidsanalyse van het oog is een nieuwe dienst in de oogzorg van Fer Vriesman Opticiens & Optometristen, waarbij we een preventieve screening uitvoeren van het oog. Hiermee zijn we in staat in een vroeg stadium deze veel voorkomende vormen van slechtziendheid op te sporen. De hoog opgeleide medewerkers en optometristen van Oogzorgcentrum Emmeloord zijn gespecialiseerd in het screenen van het gezonde oog. Ons team van specialisten werkt nauw samen met diverse ziekenhuizen, oogklinieken en huisartsen. Hierdoor kunnen we, indien noodzakelijk, zorg dragen voor een vlotte juiste doorverwijzing

Gedurende  het onderzoek worden diverse vragen aan je gesteld. Deze zijn bedoeld om een juist beeld te krijgen over de gezondheidstoestand van je ogen. Denk hierbij aan uw algemene gezondheid, medicijngebruik, lichtgevoeligheid, het zien van flitsen, etc. Mocht uit de resultaten blijken dat doorverwijzing naar huisarts of oogarts noodzakelijk is, dan zullen wij je hierbij assisteren. De resultaten en metingen van de verschillende onderzoeken worden samengevat in een rapport aan je meegegeven.

 

 

OCT - 3D scan

Fer Vriesman Opticiens & Optometristen is als enige in Flevoland sinds kort in het bezit van een Optical Coherence Tomography Scan (OCT) volgens het swept source systeem.Dit is een nieuwe beeldvormende techniek die in hoge resolutie beelden kan maken van structuren van het oog. Met de OCT scan maken de  getrainde medewerkers van Fer Vriesman 3D opnamen van de binnenkant van het oog. Met deze informatie kunnen afwijkingen snel en zeer nauwkeurig worden opgespoord.

Wanneer visuele problemen niet tijdig erkend worden, kan dit permanente slechtziendheid veroorzaken. De oog gezondheid analyse helpt je deze problemen in een vroegtijdig stadium te constateren, waardoor preventieve stappen genomen kunnen worden om verergering te voorkomen.

 

Oogafwijkingen snel gesignaleerd
De oog gezondheid analyse is te vergelijken met een Total Body Scan, maar dan alleen gericht op de ogen. Met deze pijnloze techniek kunnen mogelijke oogafwijkingen in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd. Denk bijvoorbeeld aan complicaties door hoge oogdruk, netvliesafwijkingen of suiker ziekte. Wat verder belangrijk is dat we een status quo van je ogen verkrijgen en jaarlijks of vaker indien nodig nieuwe scans kunnen toevoegen en daardoor een trend analyse kunnen maken.

 

Wanneer een  oog gezondheid analyse?
Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Het is daarom verstandig om regelmatig je ogen te laten controleren.

 

Risicogroepen
Valt u in één van onderstaande risicogroepen of heb je een van de onderstaande klachten ? Dan is het verstandig om je ogen vaker te laten controleren.

 • Oogziekten( MD, glaucoom etc.) binnen de familie
 • Diabetes patiënten
 • Personen met oog beschadigingen
 • Hoge min/plus sterkten > dan S-/+6.00 dpt
 • Rokers
 • Verhoogde bloeddruk
 • Leeftijd: 40 +

Heb je een van de volgende klachten:

 • Wazig of dubbel zien
 • Vermoeide, jeukende of geïrriteerde ogen
 • Last van de ogen bij het  lezen of beeldschermwerk
 • Langdurig hoofdpijn  zonder aanwijsbare reden
 • Moeite hebt met scherpstellen
 • Pijn in of rond je ogen
 • Vlekken, draadjes, flitsen of vervormingen zien

 

Risico’s van het OCT onderzoek?
Aan een OCT-scan zijn geen risico’s verbonden. Het onderzoek is pijnloos en het infrarode licht is niet schadelijk voor het oog.

 

Kosten van een oog gezondheid analyse (OGA)

De oog gezondheid analyse duurt ongeveer een uur. De kosten van een oog gezondheidsanalyse bedragen €75,00

 

 

 

Maak  een afspraak!

De oog gezondheid analyse neemt wel wat tijd in beslag. Het is daarom wenselijk om een afspraak te maken.  De wachttijd voor de oog gezondheid analyse is in tegenstelling tot in bijvoorbeeld het ziekenhuis erg kort. Meestal kun je binnen één week bij ons terecht.

Bel ons voor het maken van een afspraak op tel.nr. 0527-614850.

 

 

 

 

Drie oogonderzoek-oogmeetruimtes met state of the art apparatuur staan ons ter beschikking.